Spring naar content

19 juni 2018

Eerste namen voor de 36ste Nacht van de Poëzie bevestigd

Nachtregel 2018 van F. Starik: ‘Ik spreidde mijn armen en dreef door de nacht’

Op zaterdag 29 september vindt de 36ste editie plaats van de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Ook dit jaar staan op het grootste poëziepodium van het land weer een keur aan Nederlandse dichters, van debutant tot veteraan, onderbroken door muzikale entr’actes. De Nacht wordt wederom gepresenteerd door de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Judith Herzberg, Arthur Japin, Ted van Lieshout, Vicky Francken, Willem Jan Otten, Tsead Bruinja, Anton Korteweg, Benno Barnard en Radna Fabias zijn de eerste negen dichters die hun komst naar het festival hebben bevestigd. De komende maanden worden de andere namen bekendgemaakt. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. De Nacht begint om 20.00 uur en eindigt rond 03.00 uur.

Nachtregel van de 36e Nacht

De redactie, bestaande uit Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin en Piet Piryns, koos dit jaar voor de nachtregel “Ik spreidde mijn armen en dreef door de nacht”, een eerbetoon aan dichter en schrijver F. Starik die in maart van dit jaar overleed. De regel komt uit zijn laatste bundel Staat (2015).  F. Starik schreef drie romans en meer dan tien dichtbundels en beheerde sinds 2002 de stichting Eenzame Uitvaart, een groep dichters die gedichten schrijft en voordraagt bij uitvaarten waar niemand anders bij is.

Informatie 36ste Nacht van de Poezie

Wanneer: Zaterdag 29 september 2018
Hoe laat: 20.00 – ong. 03.00 uur | TivoliVredenburg
Toegang: 15,50 – 38,- (incl. Nachtbundel 2018)

Naast reguliere kaarten zijn er ook Nacht de Luxe arrangementen met een vaste plaats.

Meer informatie is te vinden op www.nachtvandepoezie.nl

Kindernacht van de Poëzie

Na het succes van vorig jaar, beleeft de KinderNacht dit jaar zijn tweede feestelijke editie. Op de middag voorafgaand aan de grote Nacht van de Poëzie kunnen kinderen samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar grappige gedichten en raadselachtige rijmpjes van bekende dichters. De dichters worden afgewisseld met muziek. Voorafgaand aan en na de voorstelling zijn er in de foyer spannende doe-activiteiten.

Informatie Kindernacht van de Poëzie

Wanneer: Zaterdag 29 september 2018
Hoe laat: 12.45 – 15.00 uur | TivoliVredenburg
Toegang: 12,50
Leeftijd: alle poëziefans vanaf 6 jaar

Meer informatie is te vinden op www.nachtvandepoezie.nl

De Nacht onderdeel van het International Literature Festival Utrecht

Dit jaar is de Nacht van de Poëzie voor het eerst onderdeel van het nieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU). Het ILFU vindt plaats van 15 tot en met 29 september. Het literaire festival wordt geprogrammeerd en geproduceerd door Het Literatuurhuis en brengt een mix van wereldklassiekers tot literaire thrillers en young adult tot poëzie van nationale en internationale schrijvers. Met De Nacht van de Poëzie sluit het ILFU af.

Utrecht Unesco City of Literature

In november 2017 benoemde UNESCO, de culturele tak van de Verenigde Naties, de stad Utrecht tot City of Literature. Met de titel is Utrecht toegetreden tot een wereldwijd select netwerk van 28 steden met een levendig literair klimaat. Gezamenlijk proberen de steden nieuwe vormen te vinden om literatuur voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken en een bijdrage te leveren aan het behalen van de Global Goals van de Verenigde Naties.

 

 

Share