Spring naar content

14 februari 2019

Literatuurfestival ILFU genomineerd voor London Book Fair Festival Award

Zojuist is bekendgemaakt dat het ILFU International Literature Festival Utrecht door de London Book Fair is genomineerd voor een International Excellence Award 2019 in de categorie beste internationale literatuurfestival. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 12 maart in Londen, tijdens de openingsavond van de Book Fair.

Jaarlijks worden The London Book Fair International Excellence Awards uitgereikt in verschillende categorieën zoals de beste bibliotheek, boekhandel en literair agent ter wereld. Het ILFU is genomineerd in de categorie Beste Literatuurfestival, samen met Book Arsenal Literature Festival (Oekraïne) en het Makassar International Writers Festival (Indonesië). De London Book Fair is sinds de start in 1971 uitgegroeid tot de grootste Europese boekenbeurs na de Frankfurter Buchmesse. Daardoor kunnen de prijzen gelden als de ‘Oscars van het boekenvak’. In 2017 werd de stad Utrecht al tot internationale ‘UNESCO City of Literature’ benoemd.

Eerste succesvolle editie van het ILFU
Ruim 21.000 bezoekers bezochten de eerste editie van het ILFU dat plaatsvond in september 2018. Het festival trok nationaal en internationaal de aandacht door de lange tijdsduur van twee weken, een voorleesmarathon door duizend vrouwen op het Centraal Station en 150 schrijvers en artiesten die optraden met affichenamen als Julian Barnes, John Irving en Salman Rushdie. De tweede editie van het ILFU zal plaatsvinden in september 2020.

Michael Ondaatje op eerste ILFU Book Talk
Na het succes van het festival gaat het ILFU ook door het jaar heen evenementen organiseren. Op 20 april vindt de eerste editie van de ILFU Book Talks plaats, een serie gesprekken met grote auteurs. Te gast tijdens deze eerste Book Talk is de Canadese schrijver Michael Ondaatje die komt vertellen over zijn meest recente roman Warlight (Blindganger). Ondaatjes bekendste roman, The English Patient, werd in 2018 nog bekroond met de Golden Man Booker Prize voor het beste fictiewerk van de afgelopen vijftig jaar. De kaartverkoop voor deze ILFU Book Talk start vandaag.

Naast de ILFU Book Talks volgen later in het jaar ook ILFU Book Clubs, leesclubs in aanwezigheid van de schrijver, en de ILFU Academie, cursusreeksen rond wereldliteratuur.

ILFU Book Talk met Michael Ondaatje
Zaterdag 20 april, 15.00 uur
TivoliVredenburg, Utrecht
Toegang: € 15,- (incl. servicekosten & garderobe)
Literatuurhuisvrienden: gratis toegang
Koop kaarten: ilfu.nl/programma/ilfu-book-talk-met-michael-ondaatje

Foto © Anna van Kooij

Share