Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eindelijk een grote boekenmarkt in de Utrechtse binnenstad! Op zondag 16 september organiseert het ILFU in het kader van het Utrecht Uitfeest de eerste editie van De Utrechtse Boekenmarkt. Middenin het centrum van de stad op het Vredenburgplein grenzend aan Hoog Catharijne zullen zo’n 150 kramen verrijzen. De Boekenmarkt loopt bovendien door tot in TivoliVredenburg. Daar vindt de hele middag een uitgebreid literair en muzikaal programma voor jong en oud plaats.

Naast het middagprogramma in TivoliVredenburg is er ook ’s ochtends al een bijzondere show. De Literaire Karavaan zal om 10:15u en 11:15u een ultrakorte voordrachtenshow presenteren, met zeven schrijvers die lezen uit eigen werk. Auteurs Ru de Groen, Chris Polanen, Sandra en Hella Rottenberg, Patrica Snel, Patty Stenger en Etchica Voorn nemen plaats in de karavaan, samen met de virtuoze gitarist Casper de Groen.

Eind 2017 werd Utrecht benoemd tot UNESCO City of Literature, een bekroning van een rijke literaire traditie van 1300 jaar. Daarmee trad Utrecht toe tot een select internationaal gezelschap van 28 steden, alle met een levendig literair klimaat. Na de benoeming van Utrecht tot UNESCO City of Literature hebben diverse partijen de handen ineengeslagen om de stad een jaarlijkse antiquarische boekenmarkt te geven. Onder meer Het Literatuurhuis, Utrecht Marketing, de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) en Bond van Handelaren in Oude Boeken (BOB) doen mee. Hopelijk vormt het de start van een mooie traditie.

Bekijk hier alvast de indeling van De Utrechtse Boekenmarkt

zondag 16 september

Tijd: 09:30 - 17:30 uur
Ticketprijzen: Gratis
Soort:
Voertaal:

Event Facebook »
Locatie

Vredenburgplein
Vredenburgplein
3511WH Utrecht Nederland

Share

Share