Spring naar content
Laden Evenementen

©Patrick Post

  • Dit evenement is voorbij.

Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2018 zijn 36ste editie, in de vertrouwde Grote Zaal van TivoliVredenburg. De beste Nederlandstalige dichters, van debutant tot veteraan, bieden het publiek een poëtische marathon die zijn weerga niet kent. En dan zijn er nog muzikale entr’actes, die de dichters gedurende de avond in razend tempo afwisselen. De Nacht van de Poëzie betovert haar bezoekers tot diep in de nacht en laat ze met een glimlach huiswaarts keren.

Voor kaarten en meer info: zie www.nachtvandepoezie.nl

Onder de dichters bevinden zich dit jaar onder meer ‘nachtveteraan’ Judith Herzberg, P.C. Hooftprijswinnaar Willem Jan Otten en Radna Fabias, die dit jaar de C. Buddingh’-prijs voor het beste debuut in ontvangst mocht nemen. Na ruim duizend optredens, maakt Arthur Japin zijn debuut op De Nacht naar aanleiding van zijn bundel Nachtkaravaan, met liedjes en gedichten. Verder verwelkomen we Anneke ClausAnton KortewegBenno Barnard en Gerda Blees. Natuurlijk zijn er ook internationale dichters: Vlamingen Arno Van VlierbergheDelphine Lecompte, Moya De Feyter en Paul Bogaert betreden het podium op de 36ste Nacht. Andere namen zijn Kreek Daey OuwensRodaan al GalidiTed van LieshoutThomas MöhlmannTsead BruinjaVicky Francken en Willem Thies.

De bundeltitels van de optredende dichters tijdens deze nacht beloven alvast een bonte parade van taalgiganten, fluisterdichters, tongbrekers en woordacrobaten.

Tussen alle poëzie door is er natuurlijk ook tijd voor bijzondere en sfeervolle entr’actes. Het jonge talent Noa Wildschut staat met haar viool op het podium, The Tallest Man On Earth verrijkt de zaal met zijn rustgevende klanken en de onlangs overleden Queen of Soul Aretha Franklin wordt geëerd door Shirma RousOok Willeke Alberti zal het podium betreden en de opzwepende muziek van de Amsterdam Klezmer Band en Eddy et les Vedettes is nog diep in de nacht te horen.

Bovendien kun je je in de gangen van TivoliVredenburg onder andere laten vermaken door een gautomatiseerd luisterbelspel, waarmee poëzie iedereen en altijd bereikbaar is. Proces Verbaal verzorgt een live variant hiervan en zorgt daarmee voor het nodige gerinkel in de wandelgangen. Meer harmonieus gerinkel is te vinden bij de band Gypsy Verband, die ervoor zorgen dat er ook buiten de zaal genoeg muzikaal geluid is.

De presentatie van de avond is als vanouds in handen van het Nachtduo Piet Piryns & Ester Naomi Perquin.

Tip: met een Nacht-de-Luxe-kaart ontloop je de Nachtelijke Volksverhuizing, zoals Ingmar Heytze het ooit noemde, waarbij je nooit zeker weet of je stoel nog vrij is.

Dit seizoen is er ook weer een KinderNacht van de Poëzie! Kinderen kunnen samen met hun ouders, familie en vriendjes luisteren naar grappige gedichten en raadselachtige rijmpjes.

 


Traditiegetrouw verschijnt bij iedere Nacht van de Poëzie een poëziebundel met (veelal nog niet eerder gepubliceerde) gedichten van alle optredende dichters. Alle bezoekers krijgen de Nachtbundel gratis en door de jaren heen zijn de boekjes uitgegroeid tot ware verzamelobjecten. Kun je er niet bij zijn dit jaar? Of wil je een extra exemplaar? De Nachtbundel 2018 is alleen online via Het Literatuurhuis (en niet in de boekhandel) te koop.

De Nachtbundel 2018 zal na de Nacht van de Poëzie op 29 september in de verkoop gaan.

 

zaterdag 29 september

Tijd: 20:00 uur
Ticketprijzen: €33 – €38
Huisvrienden: €15,50
Soort:
Voertaal:

Word huisvriend
Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Share

Share