Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De ILFU Book Club is een unieke kans om in klein verband een hedendaagse roman of klassieker te bespreken in aanwezigheid van de vertaler of schrijver. Bij deze editie staat de roman De Trooster centraal, in aanwezigheid van Esther Gerritsen. Bij aanschaf van een ticket ontvang je bovendien nog een leuke verrassing. De Book Club wordt begeleid door Peter Buurman.

 

Leuk om te weten: voor deze Book Club bieden we een speciale combideal aan met de film Dorst op het NFF op dezelfde dag. Koop snel je kaartje via ‘Tickets’ om van deze korting gebruik te maken!

 

Boek: De trooster (De Geus, 2018).

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

Esther Gerritsen volgt het verhaal van de conciërge parallel aan het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en ze stelt de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

“Dat soort Grote Begrippen zijn min of meer nieuw in Gerritsens oeuvre, dat ze met De trooster naar een nieuw niveau tilt, het is haar diepzinnigste roman. De geestige scherpte van haar dialogen uit Roxy (2014) of Dorst (2012) ontbreekt niet, maar is nu niet een van de voornaamste kwaliteiten. Wél is dat de helderheid waarmee ze nog altijd schrijft, en de aardsheid die dat de personages geeft.” •••• Thomas de Veen in NRC Handelsblad.

Hoe werkt de ILFU Book Club?
Een Book Club duurt twee uur. In het eerste uur bespreek je met elkaar het boek onder leiding van een moderator. In het tweede uur schuift de vertaler of schrijver aan om deel te nemen aan het gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Aansluitend is er een borrel in Het Literatuurhuis.

1. Koop een ticket door op de knop tickets hier rechts te klikken.

2. Je kunt kiezen uit verschillende tarieven:
• een ticket waarbij je het boek krijgt thuisbezorgd, handig als je niet in Utrecht woont of weinig tijd hebt
• een ticket waarbij je het boek zelf ophaalt bij de boekhandel (bespaar porto, verpakkingsmateriaal en milieuvervuilend transport).

Daarnaast bieden we een speciale combi-deal met de film Dorst op het NFF op dezelfde dag.

3. Je betaalt per iDeal en krijgt direct een e-ticket in je mailbox.

4. In de week van 20 augustus (vier weken voor de start van het festival) sturen we je het boek toe, of laten we je weten bij welke boekwinkel in de Utrechtse binnenstad je het boek kunt ophalen. Daarnaast ontvang je bij De trooster een leuke verrassing!

Let op! Vanaf 21 september kan het boek alleen nog opgehaald worden in de boekhandel.

5. Op de dag van je Book Club ben je een half uur voor aanvang welkom in Het Literatuurhuis. Veel plezier!

Vragen?

Ik heb het boek al. Kan ik ook een ticket kopen zonder boek?

Nee, dit is hoe het werkt. Een ticket bevat boek + deelname aan de Book Club. Je steunt met deelname aan de Book Club ook de auteur, zijn/haar uitgeverij en de boekwinkel. Heb je het boek al? Geef je Book Club exemplaar dan cadeau aan iemand in je omgeving.

Ik lees het liefst op een e-reader.
Kunnen jullie een epub toesturen?
 Nee, het is niet mogelijk om epubs onder derden te verspreiden. Wij schaffen uitsluitend fysieke boeken aan en verspreiden die onder de deelnemers.

Hoeveel deelnemers zijn er?

Een Book Club bestaat uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Wat is de voertaal?
De voertaal tijdens het eerste uur is Nederlands. Als er een buitenlandse auteur te gast is, is de voertaal in het tweede uur Engels, tenzij anders aangegeven. Bij een Nederlandse auteur is de voertaal Nederlands.

Wie wordt mijn leesclubbegeleider?

Vier weken voor het festival, in de week van 20 augustus, maken we je leesclubbegeleider bekend en sturen we je het boek toe.

Wordt er voor hapjes en drankjes gezorgd?

Wij zorgen voor koffie, thee, water en een biertje of glas wijn na afloop.

Wordt er gesigneerd?

Zeker. Alle auteurs zijn bereid hun boeken te signeren. Hun boeken, welteverstaan, parafernalia, t-shirts of lichaamsdelen durven wij niet te garanderen.

Schrijvers en artiesten:

Esther Gerritsen

Peter Buurman

vrijdag 28 september

Tijd: 16:30 - 18:00 uur
Ticketprijzen: €30 – €35
Soort:
Voertaal:

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511 NK Utrecht

Share

Share