Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vandaag slaan het ILFU en het Nederlands Film Festival de handen ineen voor een dag lang literatuur en film. Onze afsluitende film is Niemand in de Stad, die op het festival zijn publiekspremière beleefd. De kaartverkoop voor dit onderdeel loopt via het NFF.

Niemand in de Stad is de debuutspeelfilm van regisseur Michiel van Erp (Pretpark Nederland, MH17: Verdriet van Nederland, Ramses). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef samen met Marnie Blok.

Niemand in de stad
Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Randprogrammering
Voorafgaand aan de film zal de band tw/ce optreden en achteraf kun je luisteren naar SPROKEN. Daarnaast komt een viertal spoken word-artiesten aan het woord met teksten geïnspireerd op de film en het boek. Deze bijzondere avond wordt afgesloten met een silent disco.

Michiel van Erp
Regisseur Michiel van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. In 1996 brak hij door met de tv-serie Lang Leve…, maar hij is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: het Verdriet van Nederland. Voor de dramaserie Ramses won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. Niemand in de Stad is zijn eerste speelfilm.

 

vrijdag 28 september t/m zaterdag 29 september

21:30
Ticketprijzen: €10
Huisvrienden: €7,50
Soort:
Voertaal:

Uitverkocht
Website event
Locatie

‘T Hoogt
Hoogt 4
3512 GW Utrecht

Share

Share