Spring naar content

29 augustus 2018

The Tallest Man On Earth op 36ste Nacht van de Poëzie

TTMOE

De Zweedse singer/songwriter The Tallest Man On Earth geeft een speciaal optreden tijdens de 36ste Nacht van de Poëzie dat dit jaar onderdeel is van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Ook het jonge viooltalent Noa Wildschut betreedt het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg tijdens de Nacht. Het grootste poëziefestival van het jaar vindt plaats op zaterdag 29 september.

De Zweedse singer/songwriter Kristian Matsson, The Tallest Man On Earth geldt al jaren als een van de grote singer-songwriters van deze tijd. Zijn songs zijn simpel, vaak opgenomen in huiskamersetting, maar zijn stem, gitaarspel en podiumpersoonlijkheid zijn groots. “Fraai hoe een stem zonder veel aankleding je zo kan raken,” schreef Gijsbert Kamer in de Volkskrant. “Bewonderenswaardig is het gemak waarmee hij met slechts een gitaar een zaal als Paradiso weet uit te verkopen.”

Naast uitverkochte concerten in Amsterdam, Groningen en Rotterdam staat The Tallest Man On Earth op de Nacht van de Poëzie met een speciale set en speelt onder andere songs van het audiovisuele project When The Bird Sees The Solid Ground. Kristian Matsson startte met dit project in de winter van 2018. Het is een vijfdelige serie waarin elke nieuwe song wordt begeleid door een video, geregisseerd door Matsson zelf en opgenomen in Zweden en de Verenigde Staten.


Entr’acte violiste Noa Wildschut

Ze maakte op haar zevende haar debuut in het Concertgebouw, speelde samen met musici als Janine Jansen en Anne-Sophie Mutter en met orkesten in binnen- en buitenland. Nu, op haar zeventiende, heeft ze haar plek op de internationale muziekpodia ruimschoots veroverd. Noa Wildschut geldt als een van de grootste klassieke talenten van dit moment en is dit jaar een van de muzikale gasten tijdens de 36ste Nacht.


Alle dichters voor 36ste Nacht bekend

Alle negentien dichters van de Nacht zijn nu bekend. De dichters die zijn toegevoegd aan de al bevestigde namen zijn Thomas Möhlmann, Paul Bogaert, Gerda Blees, Kreek Daey Ouwens, Anneke Claus en Rodaan al Galidi. De andere dichters die op het podium staan van TivoliVredenburg zijn: Judith Herzberg, Arthur Japin, Vicky Francken, Tsead Bruinja, Anton Korteweg, Benno Barnard, Ted van Lieshout, Willem Thies, Radna Fabias, Arno van Vliergberghe, Delphine Lecompte, Willem Jan Otten en Moya De Feyter.


Programma tweede editie Kindernacht

Op de middag voorafgaand aan de grote Nacht kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar met hun ouders, familie en vriendjes luisteren naar gedichten en rijmpjes over het thema vriendschap. De dichters die optreden tijdens deze tweede editie van de Kindernacht zijn Edward van de Vendel, Andy Fierens, Ted van Lieshout, Nisrine Mbarki en Mary Heylema. De presentatie is dit jaar wederom in handen van poëzieperformer Babs Gons. Voor en na de optredens zijn er allerlei doe-activiteiten zoals de ‘silent poëziedisco’.

Share